Pełne wołowiny! Krokiety ziemniaczane!
[Składniki] 10 sztuk
4 (600g) ziemniaki
200g wołowiny
1/2 (100g) cebuli
1/2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
20g masła
1-2 jaja
mąka przenna (wedle uznania)
panierka panko (wedle uznania)
olej (do smażenia) (wedle uznania)
posiekana kapusta (wedle uznania)
sos chuunou (wedle uznania)
[Składniki] 10 sztuk
4 (600g) ziemniaki
200g wołowiny
1/2 (100g) cebuli
1/2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
20g masła
1-2 jaja
mąka przenna (wedle uznania)
panierka panko (wedle uznania)
olej (do smażenia) (wedle uznania)
posiekana kapusta (wedle uznania)
sos chuunou (wedle uznania)
[Jak przyrządzić]
① Ugotuj ziemniaki na parze (40 minut). Pokrój wołowinę na 2 centymetrowe kawałki (A). Cienko pokrój cebulę.
② Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnie. Smaż mięso na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż dopóki się nie zarumieni. Dodaj 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Wyjmij z patelni i połóż na blasze.
③ Obierz ziemniaki z punktu pierwszego i umieść je w misce. Utrzyj z masłem i 1/2 łyżeczki soli (B). Następnie dodaj mięso i cebulę z punktu drugiego i wymieszaj. Rozłóż i wystudź.
④ Podziel składniki z trzecie punktu na 10 równych części i uformuj owalne, płaskie kulki (C). Wymieszaj mąkę, jajka i panierkę panko. Ziemniaczane kulki smaż na oleju w 180 stopniach przez 3 minuty.
⑤ Wyjmij i umieść na blasze. Podawaj wedle uznania z posiekaną kapustą oraz sosem chuunou.Sanji: Olej rozgrzany do 180 stopni!!!
Manga:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz