Oliwa z oliwek dodaje niepowtarzalnego i sekretnego smaku!
[Składniki] Porcja dla 4 osób
8 frankfurterek
2 nowe ziemniaki
1 (200g) marchewka
1/2 (600g) kapusty
2 (240g) małe cebulki
200ml bulionu z kurczaka Sanjiego (patrz str. 95)
2 łyżeczki soli
a: 1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
ser parmezan (wedle uznania)
czarny pieprz (wedle uznania)
[Składniki] Porcja dla 4 osób
8 frankfurterek
2 nowe ziemniaki
1 (200g) marchewka
1/2 (600g) kapusty
2 (240g) małe cebulki
200ml bulionu z kurczaka Sanjiego (patrz str. 95)
2 łyżeczki soli
a: 1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
ser parmezan (wedle uznania)
czarny pieprz (wedle uznania)
[Jak przyrządzić]
① Obierz ziemniaki i przekrój na pół. Przekrój marchewkę na cztery równe części. Przekrój kapustę na cztery równe części. W razie potrzeby użyj wykałaczek, aby zapobiec rozpadowi kapusty. Obierz cebulę. Dokładnie posiekaj czosnek z podpunktu a.
② Do garnka wlej bulion z kurczaka Sanjiego, sól, marchewkę i cebulę. Po osiągnięciu wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj kapustę oraz ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj frankfurterki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
③ Na patelni podsmaż składniki z podpunktu a na średnim ogniu. Po zmianie koloru czosnku dodaj je do garnka z drugiego punktu (A). W razie potrzeby dodaj sól. Dodaj parmezan i pieprz wedle własnego uznania. Pamiętaj, aby wyjąć wykałaczki z kapusty.
① Obierz ziemniaki i przekrój na pół. Przekrój marchewkę na cztery równe części. Przekrój kapustę na cztery równe części. W razie potrzeby użyj wykałaczek, aby zapobiec rozpadowi kapusty. Obierz cebulę. Dokładnie posiekaj czosnek z podpunktu a.
② Do garnka wlej bulion z kurczaka Sanjiego, sól, marchewkę i cebulę. Po osiągnięciu wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj kapustę oraz ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj frankfurterki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
③ Na patelni podsmaż składniki z podpunktu a na średnim ogniu. Po zmianie koloru czosnku dodaj je do garnka z drugiego punktu (A). W razie potrzeby dodaj sól. Dodaj parmezan i pieprz wedle własnego uznania. Pamiętaj, aby wyjąć wykałaczki z kapusty.
Sanji: Czy możesz zidentyfikować sekretny smak?
Manga:
Skan z mangi pochodzi z polskiego wydania One Piece, publikowanego przez wydawnictwo Japonica Polonica Fantastica. Zachęcamy do kupna mangi!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz