7 lutego 2017

[Książka/Przepisy] PP:DS - Ulubiony przysmak fistulek - parzone wod-wodniste mięso



Przepis na żeberka gotowane na parze

[Składniki] Porcja dla 4 osób
500g żeberek wieprzowych
szczypta czarnego pieprzu
1 łodyga selera
1/2 (100g) marcherki
1/4 rzodkiewki japońskiej
1/2 główki sałaty
<sos>
1/2 pory
100ml ponzu
1 łyżka oleju sezamowego
czosnek (wedle uznania)



[Jak przyrządzić]
① Wsadź żeberka, sól i pieprz do woreczka próżniowego na około godzinę (A). Korzystając z obieraczki, cienko pokrój seler, marchew oraz rzodkiew japońską (B). Pokrój sałatę.
② Pokrój pora na małe kawałki. Rozgrzej olej sezamowy na patelni. Dodaj pora i ponzu. Mieszaj.
③ Umieść żeberka w parowarze na 20 minut. W trakcie, do miękkiego mięsa dodać warzywa i kontynuować parowanie (C) aż do całkowitego rozgrzania. Do sosu dodać czosnku wedle uznania i podawać.

Sanji: Czas parowania to tylko 20 minut!




Manga:
Skan z mangi pochodzi z polskiego wydania One Piece, publikowanego przez wydawnictwo Japonica Polonica Fantastica. Zachęcamy do kupna mangi!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz