17 stycznia 2017

[Książka/Przepisy] PP:DS - Grilowane wod-wodniste mięso z Water 7


Marynować mięso przez noc dla lepszego smaku!

[Składniki] Porcja dla 4 osób
500g pokrojonej w kostkę wołowiny
1 długa cebula (cebula szczypiorowa, czosnek askaloński albo zielona cebula)
1/4 słodkiej papryki
1/2 cukinii
a: 50ml wody
   1/2 łyżki soli
   1/2 cytryny
   1 ząbek czosnku
   1/4 cebuli
   szczypta pieprzu
   1/2 łyżeczki oleju roślinnego






[Jak przyrządzić]
① Pokrój cytrynę, czosnek i cebulę z podpunktu a. Umieść wszystkie składniki z podpunktu a wraz z mięsem do woreczka próżniowego i marynuj co najmniej godzinę (A).
② Pokrój długą cebulę na 3cm kawałki, paprykę na kawałki do przełknięcia oraz cukinię na 1cm okrągłe plastry.
③ Nałożyć mięso z pierwszego etapu i warzywa z drugiego etapu na patyczki do szaszłyków (B). Grillować do momentu, aż nie uzyskają odpowiedniego koloru.





Manga:









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz